Crypto blog

A WorldCoin megnyitja azonosítási rendszerét kormányzatok részére

2023. augusztus 06. 08:25 - Pro Blogger

iris-worldcoin_media_library_original_1200_800.jpg

A Sam Altman által alapított technológiai cég, a WorldCoin kiterjeszti hatókörét azzal, hogy lehetővé teszi kormányok és magáncégek számára a sokat vitatott írisz-szkennelési és azonosítási technológiáját. A WorldCoin továbbra is szabályozói vizsgálatok célpontja az emberek adatainak íriszük szkennelésével történő gyűjtése miatt.

A WorldCoin kezdeményezés mögött álló Tools For Humanity európai igazgatója, Ricardo Macieira kijelentette: „Azt a küldetést tűztük ki, hogy felépítsük a lehető legnagyobb pénzügyi és azonosítási közösséget.” A projekt célja egy olyan széles körű infrastruktúra létrehozása, amely nemcsak saját felhasználóinak nyújt előnyöket, hanem harmadik felek számára is, akik integrálni kívánják ezt az azonosítási rendszert.

Az azonosítási rendszerének aláíró eleme az írisz-szkennelési gömbök használata, amelyeket az egyének azonosításuk igazolására használnak. A cég nemrégiben felkeltette a figyelmet, amikor az emberek ingyenes kriptopénz tokenekért cserébe sorban álltak az írisz-szkennelési folyamatra.

A project eddig 2,2 millió felhasználót szervezett be, főként a kétéves próbafázis alatt, annak ellenére, hogy világszerte adatvédelmi szakértők és szabályozói szervek felvetették a biometrikus adatok lehetséges visszaélésének és a WorldCoin általi adatvédelmi aggályokat.

A WorldCoin 115 millió dollárt gyűjtött be neves kockázati tőkebefektetőktől idén, ami erős befektetői bizalmat jelez a cég céljaiban. Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság szabályozói aktívan vizsgálják a projekt adatgyűjtési gyakorlatait és következményeit. Kenya augusztus 2-án felfüggesztette a WorldCoin műveleteit és vizsgálatot indított a cég ellen.

A cég továbbra is törekszik a digitális azonosság és a pénzügyi hálózatok újradefiniálására, miközben többen kérdőjelezik meg a technológia adatvédelmi, adatbiztonsági és etikai következményeit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr3018185989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása