Crypto blog

A SEC befagyasztotta az "isten által támogatott" tokeneket

2024. január 22. 17:45 - Pro Blogger

istenitoken.png

Egy coloradoi pár, Eligio “Eli” Regalado és felesége Kaitlyn, jogi lépéseket váltott ki azzal, hogy állítólag több millió dollárt csaltak ki befektetőkből egy regisztrálatlan kriptotokennel, az INDXcoinnal. Ezt a tokent mélyen vallásos keresztényeknek adták el, mint "Isten által támogatott" digitális eszközt.

Az ügyben jogi eljárás indult, a házaspárt csalással és törvénytelen értékpapír-kereskedelemmel vádolják. Ennek eredményeképpen egy bíró befagyasztotta a Victorious Grace Church vagyonát.

A vád szerint az INDXcoin tokennek alig vagy egyáltalán nem volt fedezete, csupán a házaspár állítása, hogy Isten garantálja annak sikerét.

Az INDXcoin kezdetben hasznossági tokennak állították be, de szakértők szerint ez valójában értékpapír. Eli Regalado arra bátorította a befektetőket, hogy tartsák meg befektetéseiket, hivatkozva isteni útmutatásra.

A házaspár a Kingdom Wealth Exchange platformon keresztül irányította az INDXcoin USD-vel történő cseréjét, de állítólag rendszeresen leállították a platformot, hogy megakadályozzák a pánikot. Végül lezárták a cserelehetőséget, azt állítva, hogy Isten utasítására cselekednek.

A gyűjtés során a Regalado család állítólag 1,3 millió dollárt saját célra fordított, köztük luxuscikkekre és személyes költségekre, lakásfelújításra költöttek. Eli Regalado egy videóban elismerte a vádakat, de állította, hogy jelentős részét az egyháznak utalták és Isten utasítását követték.

Január 29-én Regalado és felesége bíróság elé állnak az Értékpapír Felügyelet által kért meghallgatáson.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8018308935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása