Crypto blog

A SEC befagyasztotta az "isten által támogatott" tokeneket

2024. január 22. 17:45 - Pro Blogger

istenitoken.png

Egy coloradoi pár, Eligio “Eli” Regalado és felesége Kaitlyn, jogi lépéseket váltott ki azzal, hogy állítólag több millió dollárt csaltak ki befektetőkből egy regisztrálatlan kriptotokennel, az INDXcoinnal. Ezt a tokent mélyen vallásos keresztényeknek adták el, mint "Isten által támogatott" digitális eszközt.

Tovább
Szólj hozzá!

Az EU új szabályozása: kripto tranzakció átvilágítás

2024. január 20. 10:16 - Pro Blogger

eu.png

Az Európai Unió friss döntése egy újabb fontos lépés a pénzügyi átláthatóság és biztonság felé. A pénzmosás elleni harc keretében a tagállamok közötti szabályozási különbségeket most egységesítik és ez kiterjed a kriptopénzek világára is. A változások célja, hogy megnehezítse a csalók, a szervezett bűnözés és a terroristák számára a bevételeik "tisztára mosását".

Tovább
Szólj hozzá!

Történelmi Bitcoin "aranykereszt"

2024. január 17. 15:30 - Pro Blogger

Bitcoin árfolyamának 50 hetes egyszerű mozgóátlaga (SMA) először haladta meg a 200 hetes SMA-t a történelemben.

aranykereszt.png

A piaci szakértők "aranykereszteződésnek" nevezik ezt a jelenséget, ami az eszközárak pozitív irányú változását jelzi, és most ez a jelzés megjelent a Bitcoin (BTC) heti árdiagramján.

Tovább
Szólj hozzá!

A BlackRock Ethereum ETF-je új korszakot nyithat

2023. november 10. 16:13 - Pro Blogger

blackrock-ethereum-1140x570.jpg

A BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője egy Ethereum alapú ETF (Exchange Traded Fund) bevezetésének előkészületeit kezdte meg. Ez a lépés jelentős kilengéseket okozott a kriptopiacon, különösen az Ethereum árfolyamában.

Tovább
Szólj hozzá!

A börtönből irányított kripto birodalom

2023. november 08. 07:03 - Pro Blogger

kriptoborton.jpg

A digitális korban a kriptovaluták világa egyre inkább átszövi a mindennapokat, de nem minden történet végződik sikerként. Egy olyan eset került napvilágra, amely a kriptovaluta és a bűnözés összefonódását mutatja be, rávilágítva arra, hogy a törvény keze még a börtönfalak mögött is eléri a digitális világ szereplőit.

Tovább
Szólj hozzá!

Sam Bankman-Fried - Ítéletre várva

2023. november 07. 15:01 - Pro Blogger

sbf.jpg

A kriptovaluta piacot nemrégiben egy olyan esemény rázta meg, amelynek hatásai még hosszú ideig érezhetők lesznek. Sam Bankman-Fried, a tavaly csődbe ment FTX kriptotőzsde vezetője, aki jelentős ügyfélpénzeket utalt át a tulajdonában álló Alameda Research céghez, bűnösnek találtatott mind a hét ellene felhozott vádpontban. Az esküdtek gyors döntése után most az a kérdés, hogy az ítélet végül hány évre szól majd. Elméletben akár 115 év börtönbüntetést is kaphatna, de az biztos, hogy több évtizedes szabadságvesztés vár rá.

Tovább
Szólj hozzá!

Ismét magyar kriptós csalókat fogtak el

2023. október 19. 11:22 - Pro Blogger

csalas.png

A kriptovaluta világában nem ritka, hogy vállalkozások hatalmas hozamokkal próbálják magukhoz vonzani a befektetőket. Azonban nem minden arany, ami fénylik és ez a Samandriel-Group esetében is bebizonyosodott. A vállalkozás, amely a magyar kriptopiac egyik szereplőjeként tűnt fel, olyan hozamokat ígért, amelyek szinte hihetetlennek tűntek. És mint kiderült, valóban azok is voltak.

Tovább
Szólj hozzá!

3000 dolláros ugrás a semmiből: A Bitcoin és a Wells Fargo álhír hatása

2023. október 18. 09:29 - Pro Blogger

wells-fargo.jpg

Tudod, mennyire ingatag és kiszámíthatatlan tud lenni a kriptovaluták világa. Éppen ezért nem szabad mindent készpénznek venni, amit hallasz vagy olvasol. Nemrégiben egy igen érdekes esemény történt a Bitcoin piacán, amelynek következtében az árfolyam hirtelen 3000 dollárt ugrott.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása